سایر یوگایوگا

کالپا و مفاهیم ۳ گانه آفرینش (قسمت اول)

کالپا - یوگا

کالپا چیست؟

کالپا در کیهان‌شناسی هندو و بودایی یک دوره زمانی طولانی است که معمولاً بین خلقت و بازآفرینی یک جهان است. کالپا یک مفهوم پیچیده و جذاب در کیهان‌شناسی هندو و بودایی است که به ما کمک می‌کند تا به درک عمیق‌تری از جهان هستی و جایگاه خود در آن برسیم و بتوانیم ماهیت زمان را به عنوان یک پدیده چرخه‌ای و نامحدود درک کنیم.

با مطالعه بیشتر در مورد این مفهوم، می‌توانیم به بینش‌های جدیدی در مورد ماهیت زمان، خلقت و هستی دست پیدا کنیم. کالپا با مفاهیمی مانند برهما (خالق)، یوگا (دوره‌ها)، و پرالایا (انحلال) در ارتباط است. برهما به عنوان خالق جهان در هر کالپا جدید ظاهر می‌شود و پس از پایان کالپا، جهان در پرالایا نابود می‌شود.

این مفهوم به ما نشان می‌دهد که انسان بخشی از یک سیستم بزرگ‌ تر است و زندگی او در یک چرخه کیهانی قرار دارد. زندگی انسان نیز می‌تواند به عنوان یک چرخه در نظر گرفته شود که شامل تولد، رشد، پیری و مرگ است. این چرخه شباهت‌هایی با چرخه‌های کیهانی دارد. بسیاری از افراد الگوهای تکراری را در زندگی خود تجربه می‌کنند که ممکن است به عنوان یک نوع چرخه در نظر گرفته شود.

با پست های اختصاصی خودشناسی بسوی خدا با ما همراه باشید.

تقسیم بندی کالپا در هندوئیسم:

کالپا معمولاً با ارقام بسیار بزرگی بیان می‌شود که برای ذهن انسان قابل درک نیست. این اعداد نشان‌دهنده بی‌نهایت بودن زمان و چرخه‌های کیهانی در این فلسفه‌ها است. در هندوئیسم، یک کالپا برابر با ۴.۳۲ میلیارد سال، یک «روز برهما » (روز ۱۲ ساعته) یا یک هزار ماهایوگا است، که مدت زمان جهان را اندازه‌گیری می‌کند. هر کالپا به ۱۴ دوره مانوانتارا تقسیم می شود که هر دوره ۷۱ دوره یوگا (۳۰۶۷۲۰۰۰۰ سال) طول می کشد.

قبل از اولین و بعد از هر دوره مانوانتارا، یک نقطه اتصال ( ساندیا ) برابر با طول یک ساتیا یوگا (۱۷۲۸۰۰۰ سال) است. پس از یک کالپا یک پرالایا (انحلال) با طول مساوی وجود دارد که با هم یک روز و شب برهما را تشکیل می دهند. یک ماه برهما شامل سی روز و شب یا ۲۵۹.۲ میلیارد سال است. طبق گفته مهابهاراتا، ۱۲ ماه برهما (۳۶۰ روز) سال او را تشکیل می دهد و ۱۰۰ سال از این قبیل را ماها -کالپا (۳۱۱.۰۴ تریلیون سال یا ۳۶۰۰۰  کالپا + ۳۶۰۰۰  پرالایا ) نامیده است. 

قرار است پنجاه سال از برهما گذشته باشد و ما اکنون در شوتا-واراها کالپا یا اولین روز پنجاه و یکمین سال او هستیم. در انتهای یک کالپا، جهان با آتش نابود می شود.

چرخه های کیهانی و یوگا:

کالپا بخشی از یک چرخه بزرگ‌تر است که شامل خلقت، حفظ و نابودی جهان می‌شود. این چرخه‌ها به طور مداوم تکرار می‌شوند و هیچ آغاز یا پایانی مطلق برای آنها وجود ندارد. تعریف کالپا معادل ۴.۳۲ میلیارد سال در پوراناها، به ویژه ویشنو پورانا و باگاواتا پورانا یافت می شود. مدت زمان جهان مادی محدود است. این در چرخه های کالپا آشکار می شود. کالپا روز برهما است و یک روز برهما شامل هزار چرخه، چهار یوگا یا سن است: ساتیا یوگا ، ترتا یوگا ، دوپارا یوگا و کالی یوگا.

این چهار یوگا که هزار بار می چرخند شامل یک روز برهما و به همین تعداد یک شب است. برهما صد سال از این نوع زندگی می کند و سپس می میرد. این «صد سال» مجموعاً ۳۱۱ تریلیون و ۴۰ میلیارد (۳۱۱,۰۴۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) سال زمینی است. با این محاسبات زندگی برهما خارق‌العاده و پایان ناپذیر به نظر می‌رسد، اما از منظر ابدیت مانند یک رعد و برق کوتاه است. در اقیانوس علّی تعداد بیشماری از برهماها مانند حباب در حال افزایش و ناپدید شدن هستند. برهما و خلقت او همگی بخشی از جهان مادی هستند و بنابراین در جریان دائمی می باشند.

در یک توضیح، چهار طول مختلف کالپا وجود دارد. یک کالپا معمولی تقریباً ۱۶ میلیون سال طول دارد (۱۶۷۹۸۰۰۰ سال)، و یک کالپا کوچک ۱۰۰۰ کالپا معمولی یا حدود ۱۶.۸ میلیارد سال است. علاوه بر این، یک کالپا متوسط ​​تقریباً ۳۳۶ میلیارد سال است، معادل ۲۰ کالپا کوچک.  یک کالپا عالی چهار کالپا متوسط ​​است، یا حدود ۱.۳ تریلیون سال.

 تشبیه بودا برای شبیه سازی کالپا:

گوتاما بودا طول دقیق ماها-کالپا را بر حسب سال بیان نکرد. با این حال، او چندین تشبیه شگفت انگیز برای درک آن ارائه کرد. یک مکعب خالی بزرگ را در ابتدای یک کالپا تصور کنید، تقریباً ۱۶ مایل در هر طرف. هر ۱۰۰ سال یک بار، یک دانه خردل کوچک را در مکعب فرو می‌کنید. به گفته بودا، مکعب عظیم حتی قبل از پایان یافتن کالپا پر می شود.

خلقت های سه گانه:

 سه نوع خلقت وجود دارد که به آنها ماها – کالپا، ویکالپا و کالپا می گویند. در ماها – کالپا خداوند اولین تجسم پوروشا را به عنوان کارانوداکاشای ویشنو با تمام قدرت های ماهات – تاتوا و اصول شانزده گانه ماده و ابزار خلاق فرض می کند. ابزار خلاق یازده، مواد تشکیل دهنده پنج، و همه آنها محصول ماهات، یا نفس مادی است. این آفریده‌های خداوند در ویژگی کارانوداکاشای ویشنو ماها کالپا نامیده می‌شوند. خلقت برهما و پراکندگی مواد مادی را ویکالپا و خلقت برهما در هر روز از زندگی خود را کالپا می نامند. بنابراین هر روز برهما را کالپا می نامند و برحسب روزهای برهما سی کالپا وجود دارد. این نیز در باگاوادگیتا ( ۸.۱۷ ) به شرح زیر تأیید شده است


روزهای برهما در گیتا:

sahasra – yuga -paryantam

ahar yad brahmaṇo viduḥ

rātiṁ yuga -sahasrāntāṁ

te ‘ho- ratra -vido janāḥ

در منظومه سیاره ای بالا مدت یک شبانه روز کامل برابر با یک سال کامل این زمین است. این مورد حتی توسط دانشمند مدرن پذیرفته شده است و توسط فضانوردان تأیید شده است. به طور مشابه، در منطقه منظومه‌های سیاره‌ای که هنوز هم بالاتر هستند، طول روز و شب همچنان بیشتر از سیارات آسمانی است. چهار یوگا بر حسب تقویم های آسمانی محاسبه می شود و بر این اساس بر حسب سیارات آسمانی دوازده هزار سال است. به این دیویا یوگا می گویند و هزار دیویا یوگا یک روز برهما را می سازند.

خلقت در روز برهما را کالپا و خلقت برهما را ویکالپا می نامند. هنگامی که ویکالپاها با تنفس ماها – ویشنو امکان پذیر می شوند، به آن ماها – کالپا می گویند. در کل چرخه های منظمی از این ماها – کالپاها، ویکالپاها و کالپاها وجود دارد.

 

از پیج اینستاگرام ما دیدن فرمایید

 

Related posts

رشد چاکرا ها در سنین مختلف و راه های پاکسازی و باز کردن قفل چاکرا

موکتی

خلسه و تلقین پذیری و اثرات مثبت و منفی که بر افراد می گذارد

موکتی

راه یوگا سفری به درون و جایگاه و دست آوردهای آن در عصر حاضر (قسمت اول)

موکتی

Leave a Comment