چاکرای پنجم، ویشودهی، چاکرای گلو:
منطقه تحت نفوذ :
دستگاه تنفسی ، گفتاری و ریه ها و لوله گوارش
قدرت روحی :
قدرت بیان هر گونه تحقیقات
قدرت جسمانی :
گلو ، گردن ، استخوان های فکی ، گوش ، تارهای صوتی ، مجاری تنفسی ، مری ، نایژه و بازو
خصوصیات چاکرای ویشودهی :
VI به معنی چیز خیلی بزرگ و ماورای سنجش است و shudhi یعنی تصفیه کننده؛ ویشودهی چاکرای تصفیه کننده است و از جریان سموم جلوگیری می کند . جایگاه آن گودی گردن است. سمبل آن نیلوفر شانزده برگ، عنصر آن اتر و رنگ آن آبی است. با حس شنوایی و غدد تیرویید و پاراتیرویید مرتبط است. الهام و درک بالای آگاهی، دستاورد این چاکراست. کسی که بر این چاکرا تمرکز کند از دانش ۴ ودا لذت برده و همه چیز را در مورد گذشته ، حال و آینده خواهد دانست .
در متون یوگی صحبت از مایعی است که از چاکرای ششم می آید و در ویشودهی بصورت شهد جمع می شود که باعث حیات و طول عمر می شود و اگر به مانی پورا سرازیر شود ، در آن سوخته و موجب بیماری ، کهولت و مرگ می گردد .
ویشودهی بعنوان دروازه بزرگ شناخته شده است .
عملکرد روانی چاکرا :
بخش پیشین (قبول مسئولیت نیازهای شخصی) :
این مرکز نشانگر وضعیت دریافت انسان نسبت به آنچه لیاقت دارد . اگر چاکرای گلو را فعال کنیم و باز باشد ، آنچه را که لیاقت داریم خداوند به ما می دهد .
چنانچه جهت گردش چاکرا عکس باشد ، شخص نمی تواند چیزی را که به او می دهند جذب کند و در چنین حالتی بعلت سرکوب های ناشی از عدم موفقیت باعث درنده خویی و پستی و خصومت شخصی می گردد.
بخش پسین : ( مرکز حرفه )
انرژی هایی که جذب این مرکز می شود، در ارتباط با نحوه نگرش انسان نسبت به جامعه خود و محیط شغلی و در میان همنوعان است . اگر این چاکرا فعالیت نداشته باشد، شخص علاقه کاری ندارد . چنین فردی برای جبران انرژی از حربه غرور استفاده می کند. ترس از شکست در این چاکرا وجود دارد.
2 نظر
جهت چرخشش و میگین
جهت چرخش این چاکرا در آقایان ساعتگرد و در خانومها پاد ساعتگرد هستش؛ این رو می تونین با اعداد فرد و زوج ارتباط بدین که یک در میان جهت چرخش یکی میشه، مثلا در جنس مذکر چاکرای اول یا مولادهارا ساعتگرد بوده و چاکراهای فرد ساعتگرد و چاکرای زوج جهت چرخش پادساعتگرد خواهند داشت و در جنس مونث هم بالعکس چاکرای اول که پادساعتگرد هستش، چاکراهای فرد نیز پادساعتگرد خواهند بود.